Uitvoerder van het kunsten-en cultureel-erfgoedbeleid van de Vlaamse Regering

News

Website CEST vernieuwd

29.02.2016

Na ruim vijf jaar online, was het interactief kennisplatform CEST aan vernieuwing toe. CEST staat voor de Cultureel ErfgoedStandaarden Toolbox, een project dat in 2010 opgestart werd in opdracht van de afdeling Cultureel Erfgoed en uitgevoerd werd door PACKED vzw en eDAVID vzw.

CEST maakt cultureel-erfgoedinstellingen wegwijs in het gebruik van standaarden bij het creëren, beheren en toegankelijk maken van digitale collecties. PACKED vzw is verantwoordelijk voor het beheer en de verdere uitbouw van dit kennisplatform.

De CEST-website functioneert als een wikiplatform. Zo kan iedereen zijn expertise delen en meebouwen aan een breedgedragen visie over het beheer van digitaal erfgoed in Vlaanderen. 
 
Er zijn een aantal belangrijke vernieuwingen in de functionaliteit van CEST. De MediaWikisoftware werd geactualiseerd en uitgebreid met een semantische laag die de doorzoekbaarheid aanzienlijk uitbreid en hergebruik via de API mogelijk maakt. Daarnaast werd de gebruiksvriendelijkheid van het platform verbeterd door toevoeging van een Wysiwyg-editor.