Uitvoerder van het kunsten-en cultureel-erfgoedbeleid van de Vlaamse Regering

News

#BigArtRide: ervaar virtueel kunst en cultuur van vroeger en nu in Brussel

15.04.2016
#BigArtRide
#BigArtRide#BigArtRide

Stel je voor: je racet met je fiets door de stad van vroeger en nu. Deze stad beweegt samen met jou, ze wordt als het ware voor je ogen opgebouwd. Je ontdekt er prachtige kunstpareltjes van vroeger en nu. Het is een virtuele stad die de rijkdom van het Europese erfgoed weerspiegelt. Wil je dit graag ervaren? Het kan: je ontdekt meesterwerken, unieke kunststukken en het fascinerende culturele erfgoed van Europa op een virtuele manier.

De #BigArtRide-tour maakt deel uit van Europeana280, een internationale campagne om Art History Collections van Europeana te lanceren. De campagne loopt in 2016 om mensen warm te maken voor het Europese patrimonium en op een innovatieve manier de meest diverse kunstwerken te ontdekken die deel uit maken van ons erfgoed.

De ministeries van Cultuur en Cultureel Erfgoed van alle achtentwintig EU-lidstaten en Noorwegen werden gevraagd om tien kunstwerken van hun land in te zenden die bijgedragen hebben tot een grote Europese kunststroming die ze willen vieren en delen doorheen Europa.