Uitvoerder van het kunsten- en cultureel-erfgoedbeleid van de Vlaamse Regering

Nieuws

Cultuurhuizen: 20 jaar Vlaamse investeringen in culturele infrastructuur in nieuw boek

17.12.2018

Het Fonds Culturele Infrastructuur, kortweg FoCI, bestaat twintig jaar. Die voorbije twintig jaar was het fonds verantwoordelijk voor alle Vlaamse subsidies en investeringen voor infrastructuur voor cultuur en jeugd. Het uitgelezen moment om een bloemlezing te maken van het harde werk van de voorbije jaren. Voor het boek ‘Cultuurhuizen’, uitgegeven door Public Space, werd een interessante selectie gemaakt van cultuurhuizen uit diverse sectoren en regio’s in Vlaanderen.

De selectie illustreert de veelzijdigheid van onze culturele infrastructuur en geeft een inkijk in de 150 behandelde infrastructuren van twintig jaar werking, goed voor investeringen ter waarde van 450 miljoen euro.

De gebouwen of infrastructuren die in het boek zijn opgenomen, zijn dus een selectie uit een veel langere lijst. Uiteraard zijn de ‘eigen instellingen’ - dat zijn de instellingen waarvan de Vlaamse overheid eigenaar is - en de grote cultuurhuizen opgenomen. De ‘kleintjes’ in dit boek, zoals kunstencentrum nona, de Unie der Zorgelozen of Art Basics for Children, vertegenwoordigen dan weer de diversiteit en veelheid aan soortgelijke en vaak bijzonder vooruitstrevende cultuur- of jeugdorganisaties die overal in Vlaanderen aan de weg timmeren.

‘Cultuurhuizen’ telt 288 pagina’s en is te koop in de betere boekhandel en online (25,00 euro).


Distributie: Luster - of te bestellen bij de uitgever.