Uitvoerder van het kunsten- en cultureel-erfgoedbeleid van de Vlaamse Regering

Nieuws

Kom naar Klein_Kunst op 5/10. Ontdek en beleef cultuur voor de allerjongsten

05.06.2018
Cultuur voor de allerjongsten
Cultuur voor de allerjongstenCultuur voor de allerjongsten

Cultuur voor de allerjongsten? Jawel! Klein_Kunst dompelt je onder in de verwondering en verbeelding van baby’s en peuters, en hoe die door kunstprikkels extra aangewakkerd kunnen worden.

Kom vrijdag 5 oktober 2018 naar deze boeiende studiedag over kunst en cultuur voor de allerjongsten in Leuven. In de voormiddag vertelt Ingrid Wolff over 2 Turven Hoog: een artistiek festival voor de aller-, aller-, allerjongsten en proef je tussendoor van een muziekvoorstelling op maat van deze jongste doelgroep. Na de lunch kies je uit een waaier aan doe-sessies, inspirerende praktijkverhalen en lezingen. Je krijgt antwoord op vragen zoals: waarom is het zinvol om in te zetten op kunst en cultuur voor de jongste groep? Hoe zorg je dat de allerkleinsten zich welkom voelen in je organisatie? 

Klein_Kunst is een studiedag voor de kinderopvang en alle organisaties die met gezinnen werken (gezinsopvang, groepsopvang, buitenschoolse opvang tot 6 jaar, Huizen van het Kind) en tegelijk een dag voor kunstenaars en culturele organisaties (bibliotheken, cultuurcentra, kunstorganisaties, musea…). Want als we de handen in elkaar slaan, kunnen we gezinnen en jonge kinderen bereiken. We maken op Klein_Kunst dan ook tijd en ruimte om elkaar te ontmoeten en ideeën uit te wisselen.

Bekijk het programma en schrijf je in