Uitvoerder van het kunsten- en cultureel-erfgoedbeleid van de Vlaamse Regering

Nieuws

Oproep: vertel het Europese verhaal van je erfgoedsite

22.04.2018

Ben je een organisatie die in de laatste drie jaar heeft deelgenomen aan de 'European Heritage Days', een winnaar van de Europa Nostra Awards of een site die het Europees Erfgoedlabel draagt? Vertel dan het Europese verhaal van je site en maak kans op 10.000 euro als ondersteuning voor je project. Inschrijven kan met een online formulier tot en met zondag 20 mei.

In het kader van het Europees Erfgoedjaar organiseren de ‘European Heritage Days’ dit jaar het initiatief ‘European Heritage Stories’. Met dit initiatief willen ze de Europese dimensie van erfgoedsites en het vele werk van erfgoedgemeenschappen onder de aandacht brengen. Het gaat over bestaande ‘verhalen’ die gemeenschappen willen delen en mogelijks willen ontwikkelen tot een project dat verder bijdraagt tot hun erfgoedgemeenschap.

De European Heritage Days’ is één van de meest succesvolle culturele en participatieve events in gans Europa.  Met meer dan 50.000 events in 50 Europese landen en meer dan 30 miljoen bezoekers is het een uniek voorbeeld van ‘gross-root’-initiatieven georganiseerd en gedeeld door burgers. In Vlaanderen zijn de Open Monumentendagen het equivalent van dit initiatief.

Meer info