Uitvoerder van het kunsten- en cultureel-erfgoedbeleid van de Vlaamse Regering

Nieuws

Sven Gatz blijft investeren in infrastructuur voor cultuur

24.03.2017
Rolling Wheels
Rolling WheelsRolling Wheels

Minister van Cultuur  Sven Gatz heeft beslist om vijf dossiers via het Fonds Culturele Infrastructuur (FoCI) te ondersteunen. Het gaat om projecten in Gent, Brussel en Kortrijk, voor een totaal bedrag van 2,1 miljoen euro.

Sven Gatz: ‘Naast de werkingssubsidies waar verenigingen en organisaties beroep op kunnen doen, zetten we duidelijk in op het vernieuwen van cultuur – en jeugdinfrastructuur. Ook nu werden er een aantal mooie projecten geselecteerd. Met de subsidie voor De Kazematten en de Circusplaneet komen er twee vernieuwde fijne plekken bij  voor kinderen en jongeren in Gent. In Brussel krijgt het Elzenhof er zo een geschikte plek bij voor dans, podium- en beeldende kunsten. En, de meer dan honderd jaar oude feestzaal De Scala in Kortrijk krijgt een ondersteuning om opnieuw een feestelijke ontmoetingsplaats te worden.”  hecht aan investeringen in de plekken waar ons jeugdwerk en onze cultuur gestalte krijgt. Daarmee geven we belangrijke stimulansen voor spel en creativiteit, en voor recreatie en ontspanning.’
 
Volgende aanvragen voor een financiering via het Foci werden geselecteerd:
  • Kunstencentrum Vooruit vzw, Gent, € 500.000
  • Kazematten vzw, Gent, € 500.000
  • Circusplaneet, Gent, € 300.000
  • Gemeenschapscentrum Elzenhof, Elsene (Brussel), € 489.807
  • Unie der Zorgelozen vzw, Kortrijk, € 300.000.
Vorig jaar in september heeft Minister Gatz al voor ruim anderhalf miljoen investeringssubsidies goedgekeurd voor jeugdinfrastructuur in Ieper (het Autonoom Regionaal Trefcentrum vzw), Brussel (het Kultuurkaffee van de VUB), Gent (de Kopergietery vzw), Heverlee (Centrum voor Informatieve Spelen vzw) en Roeselare (de TRAX-site).
 
Eerder kende de minister al Foci-subsidies toe aan o.m. jeugdcentrum Destelheide (Dworp), jeugdhuis De Branding (Jette), CC De Kruisboog (Tienen) en Flanders Art Center Casino (Winterslag). Ook de Krook (Gent), het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen, Beeldenproject Limburg, de Bijloke (Gent), Nona (Mechelen), Stuk (Leuven) en Matterhorn (Alpen) genoten al subsidies van het FoCI.