Uitvoerder van het kunsten- en cultureel-erfgoedbeleid van de Vlaamse Regering

Nieuws

Terugblik studiedag Faro-conventie, participatie en het lokale erfgoedbeleid 16/1

29.01.2018
studiedag Faro-conventie, participatie en het lokale erfgoedbeleid 16/1
studiedag Faro-conventie, participatie en het lokale erfgoedbeleid 16/1studiedag Faro-conventie, participatie en het lokale erfgoedbeleid 16/1

Op 16 januari 2018 organiseerden we een geslaagde studiedag over de Kaderconventie van Faro, participatie en het lokale erfgoedbeleid. De dag werd georganiseerd door het Departement Cultuur, Jeugd en Media, het agentschap Onroerend Erfgoed en FARO - Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed, in nauwe samenwerking met Herita en VVSG. De studiedag werd in de eerste plaats gehouden voor onroerend-erfgoedgemeenten, intergemeentelijke onroerend-erfgoeddiensten en cultureel-erfgoedcellen maar ook andere geïnteresseerden waren welkom. Meer dan 100 erfgoedprofessionals namen deel.

De voormiddag werd gestart met een toelichting over de participatiegedachte in het Europees Jaar van het Cultuur Erfgoed door Brigitte Myle, Vlaams coördinator van het erfgoedjaar. Gevolgd door Lynn de Clercq (Agentschap Onroerend Ergoed) die een toetsing maakte van de Faro-conventie en het erfgoedbeleid in Vlaanderen. Marc Jacobs (FARO) ging daarna in op de betekenis en relevantie van de Faro-conventie voor een lokale of regionale erfgoedwerking. Het ochtendprogramma werd afgesloten met een.overzicht van participatie in de lokale praktijk door Hilde Plas en Joke Vanreppelen van de VVSG.

Bekijk het storify-verslag van de lezingen voor een samenvatting van wat er verteld werd.

In de namiddag brachten de interactieve sessies boeiende praktijkverhalen en tools om zelf mee aan de slag te gaan. Tot slot blikte Patrick De Rynck terug op de dag.

Lees het storify-verslag van de sessies.

Bekijk ook het fotoverslag

Sectormoment 'Een cultuurbeleid in het digitale tijdperk' - 26.09.2017

 

Herbekijk de presentaties:

Voormiddag 

Namiddagsessies